Lite bilder från idag...

Don't mind the face... ha,ha!
Vill inte stå stilla!
Lite knas på ljuset i bilden och så klart suddig som alltid... =o(
Busig som alltid... hon var som ett barn hög på socker när jag sadlade... svårt att chilla... helt annan häst efter passet... då stod hon som ett ljus och helt avslappnad. Har inte sett henne så här rund någonsin... äntligen säger jag bara... nu gäller det bara att hålla igång det.
Lyckades haffa en kompis och bad henne ta lite kort.
Vill bara få henne att länga mer i stegen och få lite mer fjädring i trampet...
Hon har kommit lång väg lilla skrutten... ♥
Jag är bäst på att luta mig framåt i sadeln och att stirra mig blind på hästöron...lol
Kram Jess ♥

Dagens ridoutfit...

Hade lite bråttom så blev suddigt och dant... suck!
Keps: Ariat
Piké: HV Polo
Skärp: Riders Wear
Byxor: Peter Williams
Strumpor: Eurostar
Skor: Dublin
Kram Jess ♥

Oh lovely Sunday...

Just kommit hem från stallet. Varit riktigt mys idag. Ett ok pass, med tanke på att jag inte ridit henne på hela veckan då jag haft fullt upp med plugg och varit så sjukt trött efter jobbet. Älskar min lilla tant. Blir så glad att se henne och älskar att vara i stallet. Ända gången då jag slipper tänka på alla 'måsten', 'krav' och 'problem'. Det är min frizon. Spolade av Cassie efteråt och promenerade runt på området och lät henne beta. Börjar nästan bli lite tjockis nu...ha,ha! Trodde aldrig jag skulle säga det. Har haft problem att få hull på henne ett bra tag. Lägger upp lite bilder från dagen om en stund... ska hoppa in i duschen nu.
Kram Jess ♥



Speed cleaning...

Vart dåligt med uppdatering igår. Jobbade kom hem och kraschade på soffan i ett par timmar och sedan vart det plugg resten av kvällen. Så lagom intressant. Kom hem idag från jobbet och var helt slut. Blev en till tupplur på sängen med jobbkläderna fortfarande på. Jag är så förbaskat trött. Fattar inte vad det beror på. Känns verkligen onormalt att känna så här efter en normallång arbetsdag. Skulle ha dragit ner till stallet men hade noll energi. Får bli i morgon. En fd arbetskamrat firar sin födelsedag idag. Middag och utgång. Kommer dock inte gå ut då jag har plugg och jobbar tidigt i morgon igen. Kikar in på middagen en snabbis och sedan tillbaka hem. Har egentligen inte lust eller ork, men aja. Nu måste jag speed städa upp i min lya då det är smått kaos och sedan hoppa in i duschen.
Kram Jess ♥



Down Under...

Ja, jag befinner mig ju som sagt i Australien... sen 5 år tillbaka... trodde ju att det skulle bli kortare...men har liksom fastnat här och blivit kvar. Det är verkligen ett underbart land och jag har fortfarande bara sett en mycket liten del av det. Hoppas på att jag får möjlighet att komma iväg och se resten. Vädret kan inte bli bättre och älskar verkligen sol och värme. Trivs himla bra men sanningen är att det är tungt utan min familj och mina vänner hemma ibland. Saknar dem hela tiden. Det var nu ett tag sedan jag var hemma sist. Får börja spara ihop till en visit hemma. Trist bara att biljetterna är så jäkla dyra. =0(
Kram Jess ♥













Bilder på mig och killen från Januari 2010

Dagens shopping!

Eller ja...snarare gårdagens... ;0)
Kram Jess ♥
Häftiga skor från Betts... överdelen är gjord av sånt där våtdräkts material så de är väldigt bekväma runt foten.
Ett fint halsband från Temt
Ser ut såhär på...
Och en av favvo tidningarna
Lite 'vardags bubbel' för när man blir lite sugen...

Matproblem

Alltid samma visa med mig... vad fan ska man äta??? Hungrig som sjutton men inga idéer alls! Var tvungen att springa lite ärenden och stannade till i mataffären på vägen hem. Gick runt, runt med en tom korg och spanade hylla upp och hylla ned efter något jag var sugen på. Gav tillslut upp och plockade ned lite frukt och drog hem. Så ja... lunchen blir i alla fall hälsosam. Fruktfat med luft torkad prosciutto och en iskaffe. Någon som har bra tips på mat får gärna tipsa mig. En sak som är säker är att jag aldrig kommer att lyckas som kock i alla fall! =0p
Kram Jess ♥



Vattenmelon, mango, vindruvor och prosciutto i hängmattan.

Dagens outfit...

Tanktop: Cotton on
Jeans shorts: Supré
Solglasögon: Bvlgari
Skor: Betts

Right now... 36 grader och sol! =o)

Tog en paus från plugget och lade mig på baksidan för att bättra på färgen lite. Solar inte allt för ofta då jag inte vill bli rynkig...lol Men idag är det 36 grader varmt, så måste ju passa på på min lediga slappe dag. Har bestämt mig för att jag vill ha en solstol på baksidan nu. =0) Hade varit gött att ta sig till stranden idag, men får vänta tills plugget är slut... bara några veckor kvar nu. Åh...jag älskar sommaren!!!
Kram Jess ♥

Mini spa...

Hade en pyssla-om-mig-själv dag i söndags då jag väl kommit hem efter dagens hästbravader. Kände mig smutsig, svettig och täckt av damm så lite extra attention var behövligt. Ett bad, en hårinpackning och en ansiktsmask senarer damp jag ned i soffan med en skål färsk mango och en Smirnoff Blood Orange drink i handen. Bra avslut på en varm och ansträngande dag. Provade den nya ansiktsmasken jag köpte här om dagen. 'Face Mask in a Cup'. En organisk lermask som kommer i pulverform i en kopp. Tillsätt vatten och rör om med tillhörande spattel och den är klar att använda. Finns i flera olika leror. Jag valde en rosa lera som ska verka återfuktande, tonande och lugnande för huden. Masken ska sitta på i 15 minuter. Kändes lite stel när den torkade men resultatet blev lent som en babyrumpa. Masken var snäppet dyrare än de vanliga som säljs i små påsar. Betyget blir 4 av 5. =0)
Kram Jess ♥















Dagens outfit...

Usch... blev en hemsk bild idag, men får bjuda på den. =op
Linne: Target
Tunika/topp: Flower
Jeans shorts: Supré
Örhängen: Divas
Klocka: Guess
Armband: Divas
Skor: Zu
Kram Jess ♥







Horsing around

Lite sen uppdatering från i söndags. Hade månatliga (heter det verkligen så???? =op) meetinget med ridklubben. Rider för en klubb med bara vuxna ryttare med egna hästar. Vi träffas en gång i månaden och har då en heldag där vi rider 2 pass med fika/lunchrast emellan. Vi är oftast 2-3 ryttare per grupp och kan välja mellan 3 eller 4 olika instruktörer att rida för och blir indelade efter ridvana. Det är en riktigt skön stämning utan press eller krav. Vi är en salig blandning från satsande tävlingsryttare till skogsmullar... =0) Jag fick privatlektion det första passet då den andra tjejen i min grupp var sjuk. Gick riktigt bra faktiskt. Cass lyssnade bättre än vanligt och hade fokus på arbete istället för på vad de andra hästarna var och gjorde. Hon blir ju gärna spänd och nervig bland andra hästar och när hon är på bortaplan. Andra passet var hoppning och även där var jag riktigt nöjd med damen. Hon räddade även mig vid ett par tillfällen då jag klantade till det. =0p Så det var en bra dag... varmt som fasen också. Jag var bra trött när jag väl kom hem. Fick tyvärr inga ridbilder, blir ju så när man inte har någon paparazzi efter sig...lol Men tog lite bilder från ridklubben. Ser helt annat ut an vad man föreställer sig... lol Anläggningen delas av ett par klubbar och används bara då när de har klubbträffar. Det är inga riktiga stall etc. Finns tillfälliga stallplatser under tak samt små sand paddockar att ställa hästarna i under dagen. Ett klubbhus med kök och toaletter samt ett material rum. Vi sätter upp dressyrbanorna på morgonen, i form av kedjor på marken som ramar in banan samt sätter upp bokstäverna runt omkring. På så sätt lägger vi upp 3-4 banor jämte varandra och flera lektioner kan hållas samtidigt. Funkar väldigt smidigt och riktigt skönt att inte behöva vara inramad av ridhusväggar ibland. Här nere tillåter ju oftast vädret till mer utomhusridning än hemma i Sverige. Kan nog räkna på båda mina händer antalet gånger min tant har varit inne i ett ridhus. =o) Det är utebanor som gäller down under.
Kram Jess ♥
Klubbhuset längst bort och de 2 stallarna och materialbod närmast i bild



Sandpaddockar



Gula sandbanan är för uppvärmning och längst bort är dressyrbanorna upplagda
Ursäkta kass bild... hade bara mobilen med mig.



Cassie ♥





Radaröron...ha,ha!

And the winner is...

... 'Americain'... det var hästen som vann dagens stora lopp. En överraskande vinnare... så det blev alltså inte någon av favoriterna som kom först. Sjukt kul för mig som hade satsat på Americain bla. Hade 2 av mina 3 hästar som placerade sig i topp 3! Men då jag inte lade någon större summa så blev det tyvärr inga drömsummor tillbaka heller. Men ett par nya skor blev det i alla fall...ha,ha. Så nöjd blev jag ändå. Och fick i mig ett par glas skumpa också under dagen så kul hade jag! Önskar att alla dagar på jobbet kunde vara så här underhållande. =op Nästa gång ska jag dock se till att vara ledig och få ta del av festligheterna på riktigt sätt! =0) Har redan börjat planera Perth Cup...

Kram Jess ♥

Och en suddig mobilbild på mig. =op Hade inte tid att fixa något extravagant så fick bli ett tjusigt diadem. =0)

Melbourne cup!!!

Varit en lååååång dag idag... började jobbet 06.30 och slutade inte förrän 16.15. Känner mig sliten. I morgon är det Melbourne cup day! En av årets höjdpunkter... speciellt i Melbourne. Jag befinner mig dock på västkusten, men vi märker av det här ändå. Årets viktigaste och mest uppmärksammade galopptävling går av stapeln vid lunchtid i morgon. Hela landet stannar upp för att föja tävlingen. En underbar känsla. Folk klär upp sig i finkläder, klänningar och kostym och hattar eller 'fasinators' (fjäderarrangemang) i håret, enligt tradition. Det hålls även tävlingar för 'best dressed' och 'best hat' och man kan vinna fina priser (Förra året fick vinnaren i Melbourne tydligen en bil bla...inte helt fel). Det är en folkfest där det skålas med skumpa och satsas pengar på hästar hela dagen. Det går flera tävlingar under dagen på olika platser i landet. Allt kan följas live eller via tv. Men huvudracet är den som går av stapeln i Melbourne kl 12. Förra året firade jag från Perths galoppbana Ascot racecourse, men detta år blir det till att vara på jobbet tyvärr. Det är ingen helgdag så de som inte är olydiga och tar ledigt, får snällt stanna på jobbet. Perth har också en stor galopptävlings dag. Perth Cup, går av stapeln enligt tradition dagen efter nyårsafton! Så i morgon blir det tyvärr ingen finklänning utan uniform för mig. Men hatt eller fasinators får vi ha! =o) Vi kommer ha ett event för att fira evenemanget och har ca 50-60 gäster inbokade för lunch. Kommer bli mycket att göra i morgon. Spenderade idag med att bla slå in vin och champagne flaskor till vinstpotten. Vi kommer ha små tävlingar och folk kan även satsa på hästar och lägga pengar i en pott. Kommer nog bli kul! Jag stannade till på TAB:n (spelbutiken) och la en liten symbolisk summa för skojs skull på 3 hästar i morgondagens race. Så fingers crossed! =0)
Kram Jess ♥















Bild på mig och min kompis på Melbourne Cup förra året




RSS 2.0